Svet
6631 ogledov

Morilec šestletne deklice komaj zadrževal smeh

sodišče Glasgow
Šestnajstletni fant je priznal, da je ugrabil, spolno zlorabil in umoril šestletno deklico.

Posmrtne ostane šestletne deklice so našli julija lani, potem ko jo je 16-letni fant ugrabil in odpeljal iz hiše, v kateri je bivala z očetom, njegovim dekletom in starimi starši. Storilec je dlje časa odgovornost za dekličino smrt zanikal in za dejanje krivil partnerko dekličinega očeta. Naposled je le priznal. 

Porota ga je spoznala za krivega, sodnik na sodišču v Glasgowu pa mu je prisodil najmanj 27-letno zaporno kazen. Sodnik je dejal, da storilec ni pokazal niti trohice obžalovanja. Ne le to. Izjavil je, da "se je moral potruditi, da se ni smejal" v času sojenja in dodal, da je "mislil le na to, kako jo bo ubil". Sodnik je dejal, da gre za enega najhujših zločinov v njegovi karieri. 

Po besedah storilčevega odvetnika je analiza, ki jo je opravil psiholog, pokazala, da ima 16-letnik več lastnosti, ki jih običajno zaznajo pri psihopatih in spolnih nasilnežih. Kot je poudaril, je storilčevo odraščanje bilo vse prej kot idealno, a da to ni nikakršna olajševalna okoliščina. 


 

Komentarjev 9
  • majab 08:26 22.marec 2019.

    Glede na to, da mediji skrivajo identiteto storilca, je kot kaže, bil na delu uvoženi "inženir", ki se ne zna, oz. noče vključiti v življenje, ki ga živimo na zahodu.

  • Avatar vec
    vec 21:55 21.marec 2019.

    Rita bo nastradala, če sploh bo, ubili ga bodo v arestu 1000% in prav je tako

  • Tatjana Ha 15:34 21.marec 2019.

    Demon v človeški obliki...