Svet
22 ogledov

Morilec družinam žrtev pokazal sredinca

T. J. Lane
1/5
Reuters
Osemnjastletni T. J. Lane, ki je v šolski jedilnici ubil tri sovrstnike, je v sodni dvorani nosil majico z napisom "morilec", družinam svojih žrtev pa namenil obsceno kretnjo.

Obnašanje T. J. Lana med izrekom sodbe je osupnilo sodno dvorano, prisotni so obnemeli, nekateri so zajokali. "Ta roka, ki je potegnila sprožilec in ubila vaše sinove, zdaj masturbira v spomin na to. Je** se vsi," je v sodni dvorani dejal mladenič.

Februarja lani je v šolski jedilnici v Chardonu ubil tri učence, še tri je ranil – eden je ostal paraplegik. Sodnik ga je obsodil na dosmrtni zapor brez možnosti pomilostitve. V času sojenja ni nikoli navedel vzroka, zakaj je streljal, nikoli ni pokazal obžalovanja, krivdo pa je priznal. Da je pač zloben človek, je bila vsa razlaga, ki jo je dal sodišču.

Zbrane v sodni dvorani je včeraj nagovorila morilčeva sestra, ki je bila priča streljanja. Dejala je, da ta človek ni njen brat, ki ga je ona poznala, družinam pa je izrazila sožalje.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.