Svet
25 ogledov

Morilec iz Pariza se je streljati naučil pri policiji

Policijska akcija v Parizu EPA
Eden izmed teroristov, ki so v koncertni dvorani Bataclan v Parizu ubili 89 ljudi, se je streljati naučil na policijskem strelišču v francoski prestolnici. Preden se je razstrelil z eksplozivom, je streljal na obiskovalce koncerta.

Terorist Sami Amimur je živel v eden izmed pariških predmestij; na strelišče se je kot aktivni član včlanil leta 2011, ko je opravil strelski tečaj, ki ga je pripravila pariška policija. Ko se je vpisal na tečaj, še ni imel policijske kartoteke, kar je bil glavni pogoj za tiste, ki so se pri policiji želeli naučiti streljati.

Na tečaj se je vpisalo 2.500 ljudi; Sami si je, da ne bi bil vpadljiv, pred tečajem obril brado. Štiri leta potem, ko se ga pripadniki pariške policije uspešno naučili streljati, je s kalašnikovko pobil nedolžne žrtve.


Kartoteko na policiji si je pridobil leto 2012, ko so varnostne službe Amimurja vpisale na seznam potencialnih ljudi, ki bi lahko pripravili teroristični napad. Policija ga je celo priprla, takrat je skušal pobegniti v Jemen. Spustili so ga na podlagi plačane varščine. Takoj zatem je - pišejo francoski mediji - pobegnil v Sirijo, kjer je svoje znanje streljanja, ki jih je pridobil v Parizu, nadgradil v kampu Islamske države.

Francoski mediji pristojnim očitajo tudi to, da se je Amimur, pri povratku iz Sirije, brez težav vrnil v Pariz in to ne glede, da države sploh ne bi smel zapustiti in da so ga imele varnostne službe na seznamu potencialnih teoristov.

Komentarjev 1
  • jakec1575 16:02 02.december 2015.

    Cisti dokaz, da zadeva nima veze z begunci. 4 leta prej so se pripravljali. Verjetno so jih financirali anonimnezi. Na koncu bodo prisli do obvescevalnih sluzb. Pripravljati celice tako, da niti celice ne vedo v funkciji koga in česa so ...prikaži več aktivirane. Vera pa je dobra za indoktrinacijo in vojasko poslusnost in zaslepljenost. Poleg drog seveda. Vse za strašenje odprtih civilnih druzb, ki zelijo spremembe trenutnega suznjelastniskega kapitalizma, ki unicuje cele države in narode.