Svet
7 ogledov

Morilec iz Toulousa najverjetneje pokopan v Alžiriji

Mohamed Merah EPA
Alžirski svojci Mohameda Meraha, ki je pred dnevi v Franciji ubil skupaj sedem ljudi, so sprožili postopke, s katerimi bi ga pokopali v Alžiriji. Mohamedovega brata so že obtožili sodelovanja pri sedmih umorih in dveh poskusih umora.

Kot je sporočil Merahov stric Djamel Aziri, se s pokopom Mohameda Meraha v Alžiriji strinjata tudi njegova oče in mati. Aziri je še povedal, da so trenutno v teku postopki za prevoz njegovega trupla v Alžirijo in organizacijo pogreba v pokrajini Medea na jugu Alžirije, od koder izvira Merahov oče. "Za zdaj ni za to nobene ovire. Vse je le stvar postopkov v Franciji," je še dodal Aziri.

Brat kot grešni kozel?

Že včeraj pa so njegovega brata Abdelkaderja Meraha obtožili sodelovanja pri sedmih umorih, dveh poskusih umora ter pomoči pri načrtovanju terorističnih napadov. Kot je povedala njegova zagovornica Anne-Sophie Laguens je Abdelkader ogorčen in meni, da bo postal grešni kozel za zločine svojega brata. Pred sodišče želijo postaviti brata, saj je pravi morilec mrtev in mu pač ne morejo soditi, je še povedala njegova zagovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.