Svet
10284 ogledov

Morilec najine hčerke bo čez 43 dni svoboden

Ivan in Anđa Bešlić, starša umorjene Anđele Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivan Bulj, morilec takrat 16-letne Anđele Bešlić, bo čez dober mesec izpuščen iz zapora. Od umora je minilo 22 let, a njena starša sta

"Zdaj bi bila najina Anđela stara 38 let," tiho zašepeta njena mati Anđa, oče Ivan pa pravi, da mu je še posebej težko te dni, saj se približuje dan, ko bodo njenega morilca izpustili iz zapora.

"3. marca leta 2002 se je vrača s koncerta v Sinju, morilec pa jo je le dvesto metrov pred našo ustavil in jo zvlekel v svoj avto. Policijska preiskava se ni nikamor premaknila, odločil sem se, da začnem svojo, moral sem izvedeti, kaj se je zgodilo z mojim otrokom," zdaj prvič razlaga novinarju 24sata. 

Policija jo je našla šele 5. aprila, dva dni kasneje so jo pokopali.

"Že tretji ali četrti dan po izginotju mi je en fant, ki je bil na koncertu, rekel, da jo je videl, kako hodi po levi stran ceste proti naši hiši, na drugi stran ceste pa je bil parkiran renault 4 zelene barve s črnimi blatniki. Začel sem iskati ta avto," je povedal Ivan Bešlić, veteran hrvaške domovinske vojne.

V bližnjem naselju je spraševal, ali kdo pozna koga s takim avtom in pred morilčevo hišo vprašal njegovo strino, ta mu je povedala, da ima njen Ivan avto parkiran za hišo. Morilec je bil na nekem sestanku, Anđelin oče je izvedel, da je s tega sestanka predčasno odšel in doma vse priznal ženi. Ta mu je menda rekla, naj se raje ubije, kot da odide na policijo. Zjutraj je odšel na policijo in se predal ter vse priznal v kamero, a ker ni bilo prisotnega odvetnika, je nato vse zanikal.

Čeprav je avto, ki je bil menda vedno neurejen, temeljito počistil, so v njem našli sledi in čeprav je najel najboljšega odvetnika, je bil obsojen zaradi umora. Trdil je, da je bil v času umora z ženo pri prijateljih, ona pa ga je demantirala, češ da je bila ponoči z njunimi tremi otroki doma, on pa nekje zunaj. Obsojen je bil najprej na 27 let zapora, nato so mu kazen znižali na 22 let.

"Kaj nam pomagajo vsa leta, ki jih je Bulj prebil v zaporu, naše Anđele nam nihče ne more vrniti," pravi njena mama.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 14:10 18.februar 2024.

    Tole se bo končalo še z najmanj enim nabojem ! Gre za čast in jaz bi ga počakal že na izhodu !

  • Kojak 18:36 17.februar 2024.

    Če bi bil to morilec moje hčerke vem kaj bi se mu že jutri zgodilo...