Svet
11 ogledov

Morilec pobegnil, a ga je policija že prijela

Nemčija streljanje EPA
V kraju Leutershauen na Bavarskem na jugu Nemčiji je moški ustrelil dva človeka, enega ranil, po tem pa pobegnil. Policija je sporočila, da sta v napadu, ki sta se zgodila nekaj kilometrov narazen, umrla moški in ženska.

Umora naj ne bi bila povezana, morilec, star naj bi bil le 18 let, je najprej ubil starejšo žensko, nekaj kilometrov stran pa še kolesarja.

Nemčija streljanje | Avtor: EPA EPA
Policisti so le nekaj deset minut po zločinu morilca, ki je po umoru pobegnil z mercedesom kabrioletom iz katerega je tudi streljal, ujeli.

Aretirali so ga na bencinskem servisu, okoli 30 kilometrov od prizorišča drugega streljanja. Policija je nato prizorišče aretacije zavarovala, bali so se namreč, da je na črpalki podtaknjena bomba. 

Po dosedanjih podatkih morilec ni imel pomočnikov, njegovo identiteto še preverjajo. 

Siegfried Hess, župan kraja Leutershausen je ob tem dejal, da je šokiran: "V kraju s 5.500 prebivalci, kjer vsi živimo zelo mirno življenje, lahko take dogodke le gledamo po televiziji. Potem pa se nekaj podobnega zgodi na pragu tvoje hiše."

Nemčija streljanje | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.