Svet
25 ogledov

Morilka kužkov se je opravičila

Dekle se trenutno nahaja v psihiatrični bolnišnici. (Foto: Facebook) Žurnal24 main
Dekle, ki je z metanjem kužkov v reko šokiralo javnost, naj bi se na YouTubu predstavilo in opravičilo.

"Moje ime je Katja Puschnik in želim se opravičiti zaradi svojega vedenja. Kužki so bili od moje babice, ki mi je naročila, naj se jih znebim, saj so bili stari komaj tri dni in okuženi s paraziti. Nisem vedela, kaj naj naredim, zato sem jih vrgla v reko, ker je to najhitrejša smrt. Nisem hotela, da bi trpeli. Zelo mi je žal," naj bi dekle s posnetka zapisalo na YouTubu.

Ni mogoče potrditi avtentičnosti novega posnetka z opravičilom, ki naj bi ga najstnica, ki jo zaradi mučenja živali iščejo po vsem svetu, objavila na spletu. Katja Puschnik je namreč ime, ki se pojavlja na območju Bosne in Hercegovine, drugo pa naj bi pripadalo dekletu, ki naj bi živelo v Nemčiji. Nihče ne more potrditi, da je to ime dekleta, ki je z izživljanjem živali nase navlekla jezo organizacij za zaščito živali.

"Gre za isto osebo"

Medtem ko jo ljubitelji živali ostro obsojajo, pa ji nekateri v komentarjih na spletu grozijo s smrtjo. Novinarji hrvaškega Večernjega lista zatrjujejo, da so odkrili identiteto dekleta s posnetka. Obiskali naj bi namreč vas Bugojno, kjer naj bi se vse tudi zgodilo, in govorili z materjo dekleta, ki pa jim je zatrdila, da ne gre za njeno hčer.

Kljub temu vaščani pravijo, da je dekle iz vasi zelo podobno dekletu s posnetka, nekateri pa zatrjujejo, da gre za isto osebo. Šlo naj bi za 12-letno deklico, ki je po pisanju Večernjega lista trenutno v tujini pri sorodnikih. Po besedah vaščanov pa je "ubijanje psov pri njih normalno zaradi velikega števila potepuških psov, ki jih ogrožajo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.