Svet
16 ogledov

"Morske pse poslal Mosad"

Kmalu po napadu so se pojavile prve teorije zarote. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Egiptu so nekateri prepričani, da so napadi morskega psa delo Izraelcev. Slednji so kakršnokoli vpletenost že zanikali.

Potem ko je v napadu morskega psa v letovišču Šarm el Šejk umrla 70-letna Nemka, so nekateri neljubi dogodek že povezali z izraelskim Mosadom. Guverner Južnega Sinaja Mohamed Abdul Fadil Shousha je dejal: "Govoric o tem, da je Mosad v morje spustil smrtonosnega morskega psa, da bi prizadel egiptovski turizem, ni mogoče izključiti, a šele čas bo to potrdil."

Po poročanju časnika The Jerusalem Post so predstavniki izraelskih oblasti zavrnili tovrstna namigovanja. Predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva Igal Palmor je za BBC dejal: "Moški je očitno prevečkrat gledal Žrelo in meša dejstva in domišljijo."

Izrael je še poudaril, da bi zaradi napada morskega psa lahko posledice utrpel tudi izraelski turizem. Izrael ima ob obali Rdečega morja letovišča, med Izraelci pa je zelo priljubljen tudi Šarm el Šejk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.