Svet
42 ogledov

Morski pes v morju ob Pulju

1/2
Žurnal24 main
Šest do sedem metrov dolg morski pred obalo Pulja je v soboto nemalo prestrašil dva ribiča, na noge pa spravil hrvaško luško kapetanijo.

Ta sedaj morsko žival išče v okolici puljskega pristanišča pri otoku Sveti Andrija, saj so psa v njegovi bližini opazili tudi danes.

19-letni Bojan Mejak domačin je s svojim očetom v predelu Pulja, ki se imenuje Fižela, lovil lignje, ko se je le dva metra stran od njiju okoli 16.45 nenadoma dvignila plavut morskega psa. Šokirana ribiča sta takoj zagrabila palice, vendar je pes v plitvini le plaval v bližini njiju in ju opazoval skozi vodo. Kot sta povedala, je imel široko glavo in ozek nos, po telesu je bil progast.

Po petih minutah se je pes mirno namenil proti puljski luki, sta povedala Mejaka, ki sta dogodek fotografirala in posnela z mobilnim telefonom, poroča portal 24sata.hr.


Ribiča sta o dogodku takoj obvestila luško kapetanijo in puljske veslače, ki trenirajo v morju pred mestom.

Morski psi so sicer redek gost v Jadranskem morju, pa še to pridejo le pozimi. Oktobra je bližnje srečanje z vrsto belega morskega psa imel tudi Slovenec, ki ga je morski ropar zamenjal za plen in ga napadel med podvodnim ribolovom pri otoku Vis. Na srečo jo je Slovenec odnesel živ, imel pa je večje raztrganine na nogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.