Svet
17 ogledov

Mošeje in otroška igrišča za ščit

Libijski uporniki Reuters
Nato je obtožil libijskega voditelja Moamerja Gadafija, da uporablja mošeje in otroška igrišča za ščit, medtem ko njegove sile "sistematično in brutalno" napadajo libijske civiliste.

S temi besedami se je odzval na obtožbe libijskih oblasti, da organizacija namenoma izbira civilne tarče. "Jasno je postalo, da namenoma napadajo civilne cilje," je v petek pred reporterji v Tripoliju dejal libijski premier Al Bagdadi al Mahmudi. "To je zločin proti človečnosti".

Tiskovna predstavnica Nata Oana Lungescu pa je danes dejala, da izvaja organizacija operacije skrbno in premišljeno, da bi se izognila civilnim žrtvam. Kot je poudarila, Moamer Gadafi in njegov režim "sistematično in brutalno napadata libijsko prebivalstvo".

Libijske oblasti vztrajajo, da se dogovarjajo z uporniki, čeprav slednji to zanikajo in opozarjajo, da jim primanjkuje sredstev ter da obljubljenih še niso prejeli. "Vsi ti ljudje, s katerimi govorimo, vse te države, na vseh teh konferencah, z imenitnimi govori - cenimo jih s političnega vidika, a v finančnem smislu so popoln polom," je za Reuters povedal predstavnik upornikov Ali Tarhouni. "Naši Ljudje umirajo."

Večina naftnih črpališč na vhodu, ki ga obvladujejo uporniki, je v njihovah rokah, vendar je infrastruktura zaradi vojne popolnoma uničena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.