Svet
0 ogledov

Moška pokosila 11 ljudi

JAMAJKA, KINGSTON, NASILJE Žurnal24 main
Oborožena moška sta zgodaj dopoldne vdrla v stanovanjski hiši in ubila 11 ljudi. Policija domneva, da je šlo za obračun med jamajškimi tolpami.

Policija je kasneje v strelskem obračunu ubila dva moška, osumljena uboja 11 ljudi. Jutranji incident se je zgodil v okrožju St. Catherine, zahodno od prestolnice Kingston.

V prvem napadu sta oborožena moška vdrla v stanovanjsko hišo, ubila žensko, njeni hčerki, stari 24 in 11 let, in 16-letnega sina. Moška sta zatem napadla še eno hišo, kjer sta ubila starejšega moškega, njegovega sina, vnuka in nečaka.
Policija zatrjuje, da sta moška, ki ju je ubila policija, pripadala razvpiti tolpi Clansman, ki naj bi na območju nekdanje prestolnice Spanish Town trgovala z drogo in orožjem. Policisti nadaljujejo z iskanjem preostalih petih pripadnikov omenjene tolpe.

Ponovno izredne razmere?
Današnji umori bodo zagotovo razvneli debato o tem, ali naj vlada ponovno razglasi izredne razmere, kar je bila posledica majskega spopada med varnostnimi silami in oboroženimi podporniki obtoženega mamilarskega kralja Christopherja "Dudusa" Coka. Vlada premierja Brucea Goldinga je prejšnji teden namreč prejela premalo glasov za podaljšanje izrednega ukrepa.

Coka ameriški tožilci opisujejo kot vodjo skupine Shower Posse, ki naj bi med kokainskimi vojnami v osemdesetih umorili več kot sto ljudi. Njegovi pristaši so pred njegovo aretacijo junija letos v prestolnici napadli policijo, izbruhnilo je nasilje, v katerem je bilo ubitih 76 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.