Svet
36 ogledov

Moškega na jugu Indije ubil neznani leteči predmet

meteorit Reševalni pas/Twitter
Indijski znanstveniki preiskujejo, ali je meteorit, ki je v soboto padel na tla v indijski državi Tamil Nadu, povzročil smrt moškega.

Na jugu Indije je za zdaj še neznan leteči predmet ubil človeka in ranil še tri ljudi. Indijske oblasti pravijo, da je za ta dogodek kriv meteorit. Če se bo to potrdilo, bo to prvi tovrsten primer v znani človeški zgodovini, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Do dogodka je prišlo v južni indijski zvezni državi Tamil Nadu. Predmet je priletel na območje zasebnega kolidža. Meteorit je ob udarcu s tlemi ustvaril velik krater, zaradi udarnega vala pa so popokala stekla na bližnjih stavbah. Ubit je bil voznik avtobusa, trije ljudje so ranjeni. 

Televizijski posnetki kažejo modrikast kamen, polomljene šipe v avtobusih in krater, ki je nastal zaradi padca predmeta. Predsednik vlade Jayalalithaa Jayaram je prepričan, da gre za meteorit, znanstveniki pa so nekoliko sumničavi.

Znanstveniki menijo, da so možne tudi druge razlage. Lahko pa gre tudi za meteorit, vendar morajo še opraviti dodatne teste, je za AFP povedal S. P, Rajaguru iz Instituta za astrofiziko v Bangaloreju.

"Večina meteorjev nikoli ne doseže površine Zemlje, ampak izgorijo že v njenem ozračju," je dejal. "Udarec ob površino je zelo redek pojav in doslej še nismo zabeležili kake smrti zaradi tega," je še dodal.

Namignil je, da bi bil omenjeni predmet lahko tudi ostanek kake rakete ali kakega drugega letečega predmeta, je še navedla AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.