Svet
53878 ogledov

Moškega v Egiptu napadel morski pes, razplet je neverjeten

Morski pes napad Profimedia
Dopust ob Rdečem morju se je za Britanca hitro spremenil iz pravljice v nočno moro.

Britanec Martin Richardson je dopust preživljal v Egiptu. Med plavanjem v Rdečem morju ga je napadel morski pes vrste mako. Morski pes ga je večkrat ugriznil in nato krožil okoli njega. Richardson je pričakoval, da bo morski pes spet napadel, na kar se je zgodilo nekaj, česar ni pričakoval.  

"Ni bilo razloga, zakaj bi se morski pes ustavil," njegove besede povzema The Mirror. Pričakoval je, da bo morski pes dokončal, kar je začel, zato se je obrnil in svoj pogled usmeril na hribe. V tistem trenutku se je za njim pojavila jata delfinov in morski pes je odnehal.

Zahvaljujoč delfinom, ki so odvrnili morskega psa, se je vse končalo dobro. Do Richardsona je še pravočasno prišel čoln, na kar so ga odpeljali v bolnišnico. Potreboval je več kot 300 šivov, da so ustrezno zašili njegove rane.

Richardson je prepričan, da so mu delfini rešili življenje. Mike Heithaus, profesor na oddelku za biologijo na univerzi na Floridi, pojasnjuje, da so najverjetneje delfini ščitili svoje mladiče, posredno pa pomagali tudi Richardsonu. Ko so delfini zaznali veliko količino krvi v vodi, jim je bilo jasno, da je v bližini morski pes, zato so naredili vse, da bi morskega psa pregnali in tako zaščitili svoje mladiče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri 16:41 05.julij 2023.

    Ugotovil, da je premalo okusen zaradi premalo vodke v telesu. Morski psi imajo prefinjen okus na človekovo telo prepojeno z vodko...

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 10:11 05.julij 2023.

    To, da so delfini tako ali drugače reševali ljudi ni nič novega..

  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 09:10 05.julij 2023.

    Morski pes ugrizne in spusti in nadaljuje pot,nič novega,človeško meso mu pa niti ne diši,ogromno dokumentarcev piše o tem.So mu pa delfini največji sovražniki,to je res.