Svet
18 ogledov

Moškega s Koranom izdal detektor kovin

Pariz po napadih EPA
Hotelski varnostniki so pri njemu našli dve pištoli, naboje in Koran. Po zadnjih informacijah naj ne bi bil terorist.

Moškega naj bi zaznali ob njegovem prihodu v hotel, kjer je imel sicer rezervacijo. Hotelski varnostniki so pri njemu našli dve pištoli, naboje in Koran. Izdal naj bi ga detektor za kovine na vhodu v hotel. Takoj so poklicali policijo, ki je osumljenca aretirala.

Kasneje so aretirali še neko žensko, za katero so mislili, da je njegovo dekle oziroma partnerka, a se je izkazalo, da temu ni tako in so jo izpustili, piše AFP. Dekle aretiranega tako še naprej iščejo.

Kot ob navajanju francoskih medijev piše britanski BBC, se moški, ko so ga prijeli, ni upiral. Šlo naj bi za 28-letnika, ki varnostnim in obveščevalnim službam doslej ni bil znan. Živel naj bi v Parizu, piše AFP.

Neimenovani policijski vir je sicer za AFP razkril, da incident po prvih ugotovitvah ni povezan s terorizmom. Aretirani naj bi policistom dejal, da je imel pištoli pri sebi, ker se je bal za lastno varnost.

V Franciji sicer že vse od terorističnih napadov v Parizu novembra lani, v katerih je umrlo 130 ljudi, veljajo izredne razmere.

Pariški Disneyland, ki se nahaja okoli 30 kilometrov vzhodno od prestolnice, je ena najbolj obiskanih evropskih turističnih znamenitosti. V letu 2014 so tam našteli deset milijonov obiskovalcev.

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • valerijakregar 19:06 28.januar 2016.

    evo, kako so se nekateri veselili naše nove" pridobitve ":p.s. : da ne pozabimo. kot opomin in opozorilo !Grega Repovž:Učimo se torej o Siriji in Afganistanu, Eritreji in Iraku ... Od tam prihajajo naši bodoči ...prikaži večči prijatelji, sošolci naših otrok, žene in možje, svaki in zeti, prva generacija bo še močno zaznamovana, druga pa bo predvsem skrbela, da čim manj »njihovega« utone v pozabo. Prihaja raznolikost, prihaja učenje za nas in zanje, skupni prazniki, enkrat njihovi, enkrat naši. A vseeno. Prihajajo nova hrana in čudovite restavracije pa literatura, glasba in seveda kakšna navada, ki se ji bomo čudili – oni naši, mi pa njihovi. Kar predstavljajte si, kako bodo debelo pogledali, ko bodo prvič videli na primer kurente.