Svet
4595 ogledov

Moškega sodišče zazidalo v hišo

Biograd zazidana vrata Dino Stanin/PIXSELL
Mož je skupaj s psom ujet v hiši, žena in sin pa sta ostala pred zazidanimi vrati.

Hrvaško je pretresel primer 57-letnega moškega, ki je skupaj s psom ostal zazidan v hiši, po tem ko je sodišče sprejelo odločitev, da hišo povrne v prvotno stanje. Moški je namreč izgubil sodno bitko s sorodniki glede lastništva nepremičnine. 

V hiši ima stanovanje tudi brat 57-letnega Željka. Ker se družini ne razumeta, je pred leti 57-letnik zazidal prehod med nadstropjema in si uredil nov vhod z dvorišča hiše. Kot je povedala njegova žena, naj bi se za takšno preureditev odločili tudi zato, ker je svak znal biti nasilen. 

Spor med bratoma in še dvema sestrama je prišel na sodišče, ki pa je zdaj odločilo, da je treba hišo povrniti v prvotno stanje, kar pomeni, da so morali zazidati na novo urejen izhod iz hiše. Ko je na kraj prišel sodni izvršitelj, se 57-letnik ni želel umakniti iz nepremičnine, zato so ga preprosto zazidali. 

Njegova soproga poudarja, da je do takšne odločitve sodišča prišlo zaradi napake, saj naj bi obvestila o sodnih narokih bila poslana na njihov nekdanji naslov. Zaradi neodzivnosti naj bi tako sodišče odločilo, da zadevo zaključi, kot jo je. "Ampak v prvotnem stanju je bil možen izhod iz hiše skozi bratovo stanovanje," je za 24sata poudaril Željko. 

Komentarjev 7
  • blayo 09:37 10.maj 2019.

    Uff, nekdo ni prevzemal pošte s sodišča. Imamo tudi v SLO takšne primere...

  • kapibara 07:50 10.maj 2019.

    Služnostna pot je neodtujiva pravica..