Svet
61 ogledov

Moški bi morali urinirati sede

stranišče, školjka, lesen pokrov Žurnal24 main
Tajvanski minister za okolje priporoča, da moški urinirajo sede. Priporočila bodo v naslednjih dneh izobesili po vsej državi.

Sedenje med uriniranjem je po besedah tajvanskega ministra za zaščito okolja Stephena Shena bolj higienčno. Lokalnim vladam je zato naložil, naj v tednu dni na vsa javna stranišča izobesijo napise, v katerih moškim svetujejo, naj urinirajo sede.

Ukrep je ministrstvo pripravilo na podlagi izkušenj iz Japonske in Švedske. "Na Japonskem 30 odstotkov moških urinira sede," je dejal direktor sanitarne inšpekcije Juan Šav Džing.

Mnenja deljena

Napovedi ministrstva so po Tajvanu sprožile številne debate. Večina žensk ta ukrep zagovarja, medtem ko so moški prepričani, da se bodo težko odvadili uriniranja stoje.

Javne sanitarije na Tajvanu sicer veljajo za ene najbolj čistih, vendar so na ministrstvu prepričani, da lahko higieno še izboljšajo. Zavedajo se, da moških ne morejo prisiliti v to, da urinirajo sede, zato bodo za zdaj izdali le priporočila, za katera upajo, da jih bodo moški spoštovali tako doma kot na javnih straniščih.

 

Komentarjev 6
  • Skippy 01:55 28.avgust 2012.

    Potem pa se čudijo, zakaj so moški vse bolj poženščeni.

  • Ronald Reagan 21:02 27.avgust 2012.

    imamo mici da za nami počisti, hehe...

  • mici 20:55 27.avgust 2012.

    edino pravilno, sicer je pa vse naokoli