Svet
24145 ogledov

Človek, ki je ustrelil masovnega morilca v Cetinjah, na begu. Zakaj?

Strelski pohod Črna gora Profimedia
Nove informacije glede strelskega pohoda v Cetinjah.

Tako v Črni gori kot širše še vedno odmeva strelski pohod, v katerem je bilo v Cetinjah ubitih enajst ljudi, med njimi dva otroka, še šest pa je bilo poškodovanih. Aleksandar Bošković, načelnik črnogorskega oddelka za preprečevanje kriminala, je povedal, da Nenad Kaluđerović ni dostopen policiji. 

Gre za moškega, ki je streljal na napadalca, Vuka Borilovića; za zdaj še vedni ni potrjeno, ali je slednji umrl zaradi njegovega strela ali strela policije. "Sprejemajo se določeni ukrepi, da bi bil Neno Kaluđerović varen in da bi bilo zagotovljena njegova prisotnost v postopku," je izpostavil Bošković. 

Na vprašanje, ali je policija uspela razkriti, kaj je bil motiv za včerajšnji strelski pohod, je Bošković odgovoril, da je preiskava še vedno v teku. "Potrdimo lahko, da je strelec zadnje dni kazal spremembe v svojem obnašanje, s pomočjo prijateljev so mu zagotovili pregled pri zdravniku," je povedal Bošković in dodal, da žal do tega pregleda nikoli ni prišlo. 

Strelski pohod Črna gora | Avtor: Profimedia Profimedia

Enkrat že bil osumljen streljanja 

Mediji so se medtem razpisali, kdo je strelec na Borilovića, krivca enajstih smrti. Kot poročajo, je Nenad Kaluđerović, ki je po streljanju pobegnil, enkrat že bil osumljeni za uboj. Leta 2006 je bil v Cetinjah ustreljen Željko Jovanović, za smrt so sumili Kaluđerovića, za njim je policija razpisala tiralico. 

Dve leti je bil na begu, med drugim naj bi živel v Bosni in Hercegovini, tudi v Rusiji, nato pa se je policiji predal sam. Na sojenju je vztrajal, da je nedolžen. Izpostavil je, da je pobegnil zato, ker je bil že prej v priporu po nedolžnem in da ni želel, da bi se zgodba ponovila. 

Sodišče ga je leta 2010 obsodilo na desetletno zaporno kazen, čez sedem mesecev pa v ponovnem sojenju spustilo na svobodo. Dva dni zatem je samomor storila mama ubitega. 

Kot poročajo srbski in črnogorski mediji, se policija trenutno z njim še pogaja. Sam naj bi se predal, če bi dobil zagotovilo, da ga tožilstvo ne bo preganjalo za smrt včerajšnjega strelca Vuka Borilovića. 

Strelski pohod Črna gora črna gora Svet Na dan prišle nove informacije o včerajšnjem strelskem pohodu Lovska puška podrobnosti Svet Priča masakra v Črni gori: "Vučko je ustrelil svojo ženo, potem pa ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.