Svet
7 ogledov

Moški "ni bil ujet v avtomobilu"

Zasneženo vozilo Reuters
Policist, ki je Petra Skyllberga rešil iz zasneženega avtomobila, meni, da ta nikoli ni bil v celoti zasut s snegom. Tako dvomi o njegovi zgodbi, da je preživel dvomesečno bivanje pod zasneženim vozilom.

"Ni bil čisto zasut s snegom. Desna vrata zagotovo ne," je dejal policist Andreas Gidlund, ki je Skyllberga rešil iz vozila.

"Če pogledate zadnja vrata, na levi strani, gre za zelo kompakten sneg, ampak na desni strani je sneg zelo lahek. Domnevam, da je šel tam večkrat ven iz vozila. Tam ni bilo toliko snega kot na drugi strani. Kadarkoli bi lahko prišel ven," je povedal za The Sunday Telegraph.

Drugi reševalci, ki so pomagali pri reševalni akciji, pa so kljub temu še vedno prepričani, da je Skyllberg govoril resnico. Kaj je res in kaj ne, po vsej verjetnosti nikoli ne bomo izvedeli. A drži to, da je imel Skyllberg predtem velike finančne težave.

V težave zaradi nepremičninskih poslov

44-letnik je v vozilu živel od maja lani, ko je izginil iz svojega doma v mestu Karlskoga v osrednjem delu Švedske. Delal je kot tesar za lokalno podjetje, lastnik podjetja pa mu je v najem dal stanovanje, v katerem je živel z dekletom.

V težave pa je zašel, ko se je odločil, da bo denar začel služiti z nepremičininskimi posli. Sposodil si je denar in kupil stavbo od delodajalca. Vse svoje prihranke pa je vložil v prenovo stavbe. Ker je bila naložba očitno zanj prevelika, banki ni mogel več odplačevati 173 tisoč evrov.

Nato pa je, kot je dejal njegov sosed Magnus Jernberg, kar izginil. Opisal ga je sicer kot "zelo čudnega" možakarja. "To je bila za nas kot šala. Rekli smo ´O, mislim, da so našli Petra´. In nato je bil res Peter," pravi Jernberg in dodaja, da je ženska z njim živela zelo kratek čas.

"Hotel je umreti"

Skyllberg se je nato odpravil v mesto Umea, kjer je v bližnjem gozdu od maja živel v avtomobilu. Račun, ki so ga našli v avtomobilu, dokazuje, da je 15. decembra v trgovini kupil revije in kavo. Od takrat naprej moškega nihče več ni videl.

"Hotel je umreti," ob tem pravi tamkajšni prebivalec Joakim Johannson. "Če je bil tukaj od 19. decembra, potem je to legenda," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.