Svet
1971 ogledov

Kašljal brez maske, to se mu je zgodilo

Ljudje z maskami Epa
Prisojena mu je bila 10-letna kazen zaradi napada in kašljanja na osebo, ki je od njega zahtevala, da nosi zaščitno masko.

Med nakupovanjem očal v Des Moinesu, glavnemu mestu zvezne države Iowa, je lanskega novembra moški pristopil k Shane Waynu Michaelu in ga prosil, če lahko nosi masko tako, da bo prekrivala tudi njegov nos.

Po poročanju policije se je v nadaljevanju zgodil pretep na parkirišču, v katerem je Michael napadel oči in genitalije Marka Dinninga, poroča Washington Post. Dinning je oblastem povedal, da si je Michael nato snel masko in mu začel kašljati in pljuvati v obraz, medtem ko mu je rekel, "če ga imam, ga imaš!".

Več prič je poročalo, da je bil povod pretepa s strani Michaela, en uslužbenec pa ga je policiji opisal kot "težavo". Na fotografiji, predloženi kot dokaz okrožnemu sodišču v Polku, je Dinningov obraz rdeč in močno otekel, levo oko pa je zaprto.

Proti 42-letniku je bila kmalu zatem vložena obtožnica za naklepno povzročitev težje poškodbe. V sredo je bil obsojen na 10 let zapora zaradi nasilnega napada, ki je sledil sporu zaradi maske. Njegova obsodba je med najstrožjimi v Združenih državah Amerike, ki so povezane s prekrivanjem obraza zaradi pandemije.

V Združenih državah Amerike tako po poročanju lokalnih medijev večkrat prihaja do incidentov, povezanih z nenošenjem mask na mestih, kot so banke in volišča. Po podatkih Zvezne uprave za letalstvo tudi na letalih prihaja do večje neposlušnosti potnikov zaradi kršenja tovrstnih ukrepov.

Prav tako je že prišlo do obsodb zaradi podobnih dejanj. Ženska iz Floride, ki ni nosila maske, je bila nedavno obsojena na 30 dni zapora zaradi namernega kašljanja v stranko v trgovini. V kraju Flint v zvezni državi Michigan je lani po strelu umrl varnostnik, ki je pozval stranko trgovine, da mora tudi otrok nositi obrazno zaščito.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Naklonsky 22:16 14.junij 2021.

    Tisti, ki nosijo masko pod nosom, je enako kot če bi nosili gate pod tičem.

  • Ronald_Redding 11:38 14.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar jate
    jate 11:01 14.junij 2021.

    tipično za amerikance ,da imajo sprane možgane...prave ovce...še nas prekašajo v tem haha :-)) imamo konkurenco