Svet
12 ogledov

Moški posvojil svojega 75-letnega partnerja

homoseksualen par Shutterstock
Ker homoseksualni par živi v ameriški državi, ki ne priznava istospolnih porok, se je odločil, da eden posvoji drugega.

Američana, ki sta skupaj že 44 let, sta se za ta korak odločila zato, da bi se izognila plačilu davkov, če bi eden od njiju umrl. Ker se v zvezni državi Pennsylvania ne smeta poročiti, sta 65-letni John in njegov 75-letni partner Gregory zato postala oče in sin. "Če bi samo živela skupaj in bi mi Gregory zapustil svoje premoženje, bi moral plačati 15-odstotni davek na vso dediščino," je razložil John in dodal: "Po posvojitvi pa se ta odstotek zniža na štiri odstotke. To je ogromna razlika."

Tako sta se odločila, da bo mlajši John posvojil Gregoryja, čeprav je Gregoryjev oče še vedno živ. Takoj zatem sta začela z urejanjem formalnosti, brez upanja, da bo Pennsylvania kdaj sprejela zakon o istospolnih porokah.

Komentarjev 4
  • privat 07:50 01.julij 2013.

    valda da imajo pravice do tega...samo ta mongoloidni sindrom povzročanja bolečin,krivic drugemu ,je v človeštvu premočen!!

  • Pepe007 06:43 01.julij 2013.

    Nisem ravno zato, da se zveza med dvema osebama istega spola imenuje poroka, je pa prav, da imajo osebe pravico skleniti medsebojni dogovor, da so zavezane ena drugi in ta dogovor bi na koncu morala upoštevati tudi država pri davčnih olajšavah.

  • Boschtjan Zupanchich 22:16 30.junij 2013.

    Obup, kaj se grejo ti baričeviči !!!