Svet
14 ogledov

Moški so s Samsunga, ženske z Appla

Samsung in Apple Reuters
Razlike med spoloma se kažejo tudi pri izbiri pametnih telefonov.

Podjetje KS Mobile je na ameriškem trgu izvedlo raziskavo, s katero je želelo ugotoviti, katere pametne telefone raje izbirajo ženske in katere moški. Rezultati so pokazali, da ima vsak spol svojo priljubljeno znamko.

Kar 45 odstotkov vprašanih žensk je dejalo, da je apple njihov priljubljeni pametni telefon. Samsung je prehitel apple le med ženskami v starostni skupini od 40 do 49 let. Pri moških je s 33-odstotnim deležem zmagovalec samsung. Apple je bolj priljubljen le pri moških, starih od 50 do 59 let.

Skupno gledano je sicer apple še vedno pred samsungom, saj bi se zanj odločilo 39 odstotkov uporabnikov obeh spolov, medtem ko bi jih samsung imelo 29 odstotkov.

Raziskava, ki so jo med 6. in 10. februarjem opravili prek spleta, je pokazala, da 25 odstotkov vprašanih nima priljubljene znamke. Med njimi je bilo 27,3 odstotka moških in 23,7 odstotka žensk. 

In kako so se odrezale druge znamke? Trije odstotki vprašanih so se opredelili za nokio, dva odstotka za blackberry in odstotek za microsoft.

Komentarjev 1
  • Trovlak 18:51 27.februar 2014.

    Pameten telefon - neumen uporabnik. :) Leta 1995 smo imeli tiste ogromne Benefone, NMT omrežje, potem nekje leta 1997/1998 smo imeli Sageme (čuk), ki so bili manjši in Benefonom smo se čudili in se delali norca iz njih. Nato nekje ...prikaži več 2000-2002 je bil trend čim manjših telefonov - Nokia 8210 ali 8910. S temi je prispelo novo posmehovanje vsem prejšnjim "kalancam" v katere smo metali tudi npr. Nokie 5110 in 3210, ki so bili povsem spodobni telefoni. Skratka, šli smo na čim manjše, tem bolj neovirajoče med prenašanjem itd. In sedaj... trend je imeti čiiimvečji, čiiimbolj ovirajoč, težak in neroden telefon, ki je 1% telefona in 99% vsega ostalega. Zato pravim, da smo imetniki pametnih telefonov neumni, ker se dovolimo pokorit tem "trendom". O tem, da se pa 3/4 ljudi ne spomni kaj morajo početi celoten teden vnaprej, kdaj imajo sestanek, kdaj ima kdo od bližnjih rojstni dan ali obletnico ipd., pa skorajda ne bi, saj je to velik problem, ki so nam ga prinesli "pametni" telefoni za neumne uporab