Svet
17 ogledov

Moški, ujet v vozilu, živel v gozdu

Zasneženo vozilo Reuters
Peter Skyllberg iz Švedske, ki je bil dva meseca ujet v zasneženem avtomobilu pri -30 stopinjah Celzija, je, kot so povedale priče, od prejšnjega poletja živel v gozdu.

Lastnik bencinske črpalke Andreas Östensson je povedal, da je 44-letnega Skyllberga prejšnje poletje večkrat srečal, ko je k njemu prišel kupit kavo in hot doge.

"Pripeljal se je z avtomobilom. Včasih je natočil gorivo in kupil hot doge, kruh, cigarete in kavo. Povedal je, da živi v gozdu in spi v avtomobilu," je dejal Östensson.

Skyllberg mu je še povedal, da prihaja iz južnega dela Švedske in da je, preden je zapustil službo, delal kot tesar in se ukvarjal z nepremičninskimi posli. Na bencinsko črpalko je prišel vsako jutro sam in se ni nikoli pogovarjal z drugimi strankami.

"Bil je čudak, a je bil vedno prijazen. Z mano se je pogovarjal in se smejal. Občutek sem imel, da se je vozil po Švedski, se je tukaj ustavil in si govoril: 'Lepo je tukaj, ostal bom.'," je lastnik bencinske črpalke dejal za časnik Aftonbladet, poroča The Telegraph.

"Kaj dela cele dneve?"

"Seveda sem mi je zdelo čudno, da živi v gozdu, brez računalnika in ostalih stvari. Spraševal sem se, kaj dela cele dneve. Po drugi strani je bil videti dobro, bil je urejen in skrbel je za lastno higieno," se spominja Östensson. Kot še pravi, je Skyllberg prenehal prihajati na črpalko konec prejšnjega leta.

Östensson je bil takrat prepričan, da se je vrnil domov. Ko je pred nekaj dnevi slišal, da je moški dva meseca živel v zasneženem vozilu, je bil prepričan, da gre za Skyllberga.

Jedel sneg in kremo

Moški trenutno okreva na intenzivni negi, je izjemno podhranjen, govori in giblje se le s težavo. "Glede na razmere jo je še dobro odnesel," je dejal predstavnik tamkajšnje bolnišnice. Štiriinštiridesetletnik je namreč dva meseca živel le od snega, po vsej verjetnosti pa je jedel tudi kremo.

Njegov oče je za švedski časnik povedal, da Skyllberg že več let ni bil v stiku z družino. "O njem nimam nobenih informacij. Nazadnje se je oglasil pred 20 leti," je povedal oče. Kot še poroča časnik, naj bi Skyllberg bežal pred pravosodnimi organi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.