Svet
3503 ogledov

Moški umrl zaradi 3 kilometre oddaljene eksplozije

eksplozija tovarna Španija Katalonija Epa
Zaradi nesreče v španski kemični tovarni je umrl moški, ki je bil od kraja dogodka oddaljen tri kilometre.

Do eksplozije je prišlo v kemični tovarni v kraju La Canonja v Kataloniji. Ob eksploziji je v zrak poletela večja kovinska plošča, ki jo je moč eksplozije odnesla tri kilometre daleč. Tam je padla na stanovanjski blok, zaradi česar se je del stavbe porušil. Pri tem je umrl moški, ki je bil v enem od stanovanj. 

V nesreči je umrl tudi en zaposleni, dva pa sta bila huje poškodovana. 

Po eksploziji so ljudi pozvali, naj ostanejo v zaprtih prostorih, ker so se bali, da so se ob eksploziji v zrak sprostile nevarne snovi. Po podatkih tamkajšnjih oblasti naj do izpusta nevarnih snovi ne bi prišlo. 

Stanovalci stavbe, ki jo je zadela plošča, so povedali, da so v zraku videli ognjeno kroglo. Antonio Mora je za El Pais dejal, da je bilo, kot bi padla bomba. 

Tamkajšnji gasilci so potrdili, da je plošča priletela iz tovarne. BBC navaja, da naj bi tehtala okoli ene tone. S požarom v tovarni se je borilo več deset gasilcev. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.