Svet
3 ogledov

Moški v parlamentu skočil z galerije

1/9
Žurnal24 main
Uslužbenec nacionalne televizije je svoje nasprotovanje vladnim varčevalnim ukrepom izrazil s skokom s sedem metrov visoke galerije v parlamentu.

Adrian Sobaru, sicer zaposlen na nacionalni televiziji, je z galerije skočil med govorom romunskega premierja Emila Boca. Nosil je majico z napisom "Ubili ste našo prihodnost", splezal na ograjo galerije, zakričal "Boc, ukradel si pravice naših otrok" in skočil. Utrpel je poškodbe obraza, sicer pa je njegovo stanje stabilno.

TUKAJ si lahko ogledate fotografije, na TEJ POVEZAVI pa video posnetek skoka.  Opozarjamo, da so posnetki zelo nazorni in zato ogled morda ni priporočljiv za vsakogar.

V času, ko se je zgodil incident, je Boc ravno začenjal govor o nepriljubljenih znižanjih plač javnih uslužbencev.

Odpadlo glasovanje o zaupnici
Zaradi teh ukrepov sta Boca že doleteli dve nezaupnici. Prvo je prestal v ponedeljek, glasovanje o drugi pa je danes s skokom preprečil protestnik. Sprejetje zakona o plačah javnih uslužbencev je sicer predvideno v dogovoru o finančni pomoči v višini 20 milijard evrov, ki ga je Romunija sklenila z Mednarodnim denarnim skladom in Evropsko unijo, da bi zmanjšala primanjkljaj in premostila recesijo.

Romunska vlada je v minulih dveh letih odpustila 70 tisoč javnih uslužbencev, zmanjšala njihove plače za 25 odstotkov, prav tako pa je dvignila davek na dodano vrednost z 19 na 24 odstotkov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.