Svet
2077 ogledov

Moskva trdi, da so odbili napad, Kijev molči

uničena hiša v Donecku Epa
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so ruske sile preprečile obsežno ukrajinsko ofenzivo v regiji Doneck, pri tem pa je bilo ubitih 250 ukrajinskih vojakov. Kijev teh navedb še ni komentiral, poroča britanski BBC.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je v nedeljo na jugu Donecka "sovražnik začel obsežno ofenzivo na petih sektorjih fronte", poroča francoska tiskovna agencija AFP. "V njej je sodelovalo šest sovražnikovih mehaniziranih in dva tankovska bataljona," so zapisali v sporočilu na Telegramu.

"Sovražnik ni bil uspešen"

Kot je sporočil tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov, so ukrajinske enote poskušale prebiti rusko obrambo na po mnenju Kijeva najbolj ranljivem delu fronte. "Sovražniku ni uspelo opraviti svojih nalog in ni bil uspešen," je dodal.

Na objavljenem videoposnetku je videti vojaška vozila, ki so bila napadena iz zraka, poroča AFP. Moskva trdi, da je Ukrajina v spopadih izgubila 250 vojakov in 16 tankov.

Velik del Donecka je od leta 2014 pod nadzorom proruskih separatistov. Je ena od štirih vzhodnih ukrajinskih pokrajin, ki si jih je Rusija nezakonito priključila septembra lani, skupaj z Luganskom, Zaporožjem in Hersonom.

Se je protiofenziva začela?

Za zdaj še ni jasno, ali domnevni napadi pomenijo, da se je začela ukrajinska protiofenziva za ponovno osvojitev ozemlja, ki jo Kijev načrtuje več mesecev. Kot poroča AFP, so oblasti v Kijevu posvarile pred javnimi špekulacijami o ofenzivi, češ da bi to lahko pomagalo ruskim silam.

"Načrti ljubijo tišino. Začetek ne bo objavljen," je obrambno ministrstvo sporočilo v videoposnetku, ki so ga v nedeljo objavili na Telegramu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
 • Avatar Syn
  Syn 19:50 05.junij 2023.

  Taborniki od narkomana Zelenskega so mislili da bodo kr vkorakali na Rusko ozemlje. :) Ha..ha..ha. Veze nimajo. Sem gledal na Twitterju video kako so ležali po gozdu kot sardine. Pohabljeni in mrtvi ukronacisti.

 • jezero 17:45 05.junij 2023.

  Zelenski kot klošar zahteva od NATO orožje in ostalo, saj sama nima ničesar, tako, da je to vojna med NATO-m in Rusijo. Amerika hoče samo oslabiti Rusijo; za Ukrajince jim ni mar.

 • kapibara1 17:35 05.junij 2023.

  Očitno nekdo nekaj prikriva ! - https://www.facebook.com/watch?v=576149237936524 https://ambasador21.wordpress.com/2023/06/03/polkovnik-macgregor-trdi-da-kar-sedaj-sledi-v-ukrajini-bo-zelo-resno/