Svet
7 ogledov

Moskvo pretresajo teroristične grožnje

Ruska policija je preiskala devet železniških postaj v Moskvi, potem ko so prejeli klic neznanca, ki je zagrozil, da se na nekaterih postajah v prestolnici nahajajo bombe.

Rusko policijo je zjutraj poklical neznani moški in opozoril, da se na treh od devetih postaj v Moskvi nahajajo bombe, ki naj bi kmalu eksplodirale. Moški pri tem ni natančno navedel, za katere postaje gre, policija pa je nato sklenila, da bodo izpraznili postaje Jaroslav, Leningrad in Kazan, kasneje pa so pregledali še preostalih šest postaj.

Oblasti so Moskovčane po samomorilskem napadu na mednarodnem letališču Domodedovo, v katerem je 24. januarja umrlo 36 ljudi, več kot 150 pa je bilo ranjenih, sicer pozvale k pazljivosti.

Grožnje prejemajo vsak dan
Ruska prometna policija naj bi v preteklih dveh tednih sicer dnevno prejemala klice z grožnjami, da se nekje nahaja bomba, tokrat pa se je prvič zgodilo, da je policija preiskala devet postaj naenkrat, je povedala tiskovna predstavnica ruske prometne policije Tatjana Agapova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.