Svet
10 ogledov

Možicelj na semaforjih ne bo več osamljen

semafor compress
Pari, ki ga sestavljata moški in ženska ter dve ženski ali dva moška, bodo na 49 lokacijah na dunajskih semaforjih zamenjali "osamljenega možiclja". Na 120 mejnih prehodih prehodih za pešče bodo na Dunaju spodbujali toleranco in opravili znanstveni poskus.

V mesecu maju in juniju bodo na Dunaju sicer potekale najrazličnejše prireditve na temo sprejemanja drugačnosti in spodbujanja k strpnosti v družbi: dobrodelna prireditev za boj proti aidsu „Life Ball“ (16. maj), „Izbor za Pesem Evrovizije“ (17.-23. maj) in „Parada ponosa“ (20. junij). Njihovi viziji se je priključuje tudi dunajska mestna uprava. 120 prehodov za pešče bo tako do konca junija 2015 osvetljenih s simboli rdečih in zelenih parov, ki jih krasi srce.

Upajo tudi na večjo pozornost peščev

Projekt je tudi neke vrstze poskus. "Gre za poskus, s katerim želimo preveriti, ali lahko na ta način izboljšamo varnost v prometu,“ pravi vodja magistratnega oddelka za javno razsvetljavo Sonja Vicht.

Pred začetkom projekta so namreč na teh lokacijah šteli, kako pogosto se pešči na teh prehodih niso zmenili za rdečo luč na semaforju. S simpatičnimi parčki želijo pritegniti njihovo pozornost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • mph 21:53 12.maj 2015.

    In kot prava janšistka pa morda še katolibanka, kar gre zelo dobro skupaj, boluješ še od homofobije. Ampak tudi to pride v kompletu.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:12 12.maj 2015.

    Se vid da ne zmoreš prebrat več kot samo naslov. Zdej če nisi ravno Dunajčan, Avstrijec ne moreš ravno rečt da so to naredil "naši na vladi". To so naredil Avstrijci.

  • Skippy 07:36 12.maj 2015.

    S kakšnimi problemi se ukvarjajo v Evropi ...