Svet
15 ogledov

"Mrtev je!"

Žurnal24 main
Moj mož je mrtev, je prepričana Bosiljka Mladić. Trdi, da z najbolj iskanim haaškim obtožencem ni bila v stiku že deset let.
Haaško Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Mladića obtožuje genocida, vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti. Sodišče je obtožnico izdalo že leta 1995, a je nekdanji poveljnik bosanskih Srbov še vedno na begu.

Bosiljka Mladić, soproga Ratka Mladića, je danes znova prepričevala, da je njen soprog že umrl. Dejala je, da je imel tri možganske kapi. Če bi bil živ, bi zagotovo stopil v stik z družino, je prepričana, tako pa ga je nazadnje videla junija leta 2001, ko je po aretaciji nekdanjega srbskega predsednika Slobodana Miloševića zapustil njihov beograjski dom.

Postopek, da se Mladića razglasi za mrtvega, je njegova družina sprožila že pred časom. Dejala je, da želijo le, da se preneha nadlegovanje nje in njene družine.

Ni stikala po njegovih stvareh
Mladićeva je vse to povedala med sojenjem. Danes so ji namreč v Beogradu začeli soditi zaradi nedovoljenega posedovanja orožja. Decembra 2008 so med hišno preiskavo našli več kosov orožja. Dejala je, da ni vedela, kaj je v omari, saj naj bi ji Mladić ob odhodu prepovedal, da se dotika njegovih stvari. Dejala je, da nikoli ni brskala po njegovih stvareh, saj je to tako, kot "če bi on brskal po moji torbici".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.