Svet
11 ogledov

Mrtvega vohuna našli v potovalki

scotland yard EPA
Tudi tri leta po smrti britanskega vohuna odprta številna vprašanja.

Golo truplo vohuna britanskega preiskovalnega urada GCHQ Garetha Williamsa, ki je veliko sodeloval z ameriško obveščevalno službo NSA, so pred tremi leti našli v potovalki v kopalnici njegovega stanovanja. Na njegovem telesu niso odkrili znakov nasilja, prav tako niso našli nobenih prič, ki bi lahko prispevale k razjasnitvi okoliščin. Policija je tako sklenila, da je za njegovo smrt kriva nesreča in da se je 30-letnik sam stlačil v potovalko. Pri tem dopuščajo možnost, da je bila za Williamsa usodna bizarna spolna igrica, pri kateri se ljudje v utesnjujočih okoliščinah spolno vzburijo.

Starši pokojnega vohuna pravijo, da ne verjamejo v teorijo, da je sinova smrt nesreča. Menijo, da je njegova smrt povezana z obveščevalno službo. Kot je pred točno enim letom izjavila patologinja, ki se je s primerom ukvarjala, je namreč zelo neverjetno, da se je 30-letnik sam zaklenil v potovalko, ki je bila dodatno zavarovana s ključavnico. Po njenem mnenju gre za uboj ali umor, saj se je kar 400 strokovnjakov poskušalo stlačiti v potovalko, a je vsem spodletelo.

Skrili dokaze?

Med preiskavo sta se sprla obveščevalna služba MI6 in Scotland Yard, saj ni bilo jasno, kdo je odgovoren za preiskavo. Zelo jasen pa je bil britanski zunanji minister William Hague, ki je zaukazal, da ne smejo nobeni podatki, ki so povezani s preiskavo, priti v javnost. Patologi pa so prepričani, da so informacije o nesreči med seksom namenoma posredovali medijem. Braniti se je moral tudi vodja preiskave. V žrtvinem stanovanju naj bi preiskovalci uničevali dokaze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.