Svet
15223 ogledov

Zaradi številnih mrtvih aretirali direktorja doma za ostarele

V Srbiji so danes zabeležili največji dnevni skok okužb z novim koronavirusom doslej. Skoraj četrtino novih primerov so odkrili v domu upokojencev v Nišu. Tamkajšnjega direktorja so aretirali, ker ga sumijo, da ni sprejel vseh potrebnih ukrepov za preprečitev širjenja bolezni, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V Gerontološkem centru v Nišu je okuženih 140 varovancev in štirje zaposleni. Zdaj so tam razglasili karanteno, okužene pa bodo preselili. Policija je potrdila, da je prijela direktorja te ustanove, ki mu grozi do 12 let zaporne kazni.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, naj bi namreč v domu dovolili obiske svojcev pri varovancih. Nekateri od svojcev so prišli iz tujine, nekateri pa so varovance tudi vozili iz centra in nazaj. Direktor na bi po nekaterih navedbah skrival, da so se pri nekaterih stanovalcih pojavili znaki okužbe.

V zadnjih 24 urah so v Srbiji potrdili 424 novih okužb, skupaj jih je tako doslej v državi 4054. Umrlo je še pet ljudi, skupaj 80. V bolnišnicah se zdravi 2829 bolnikov s covidom-19, od tega jih je 138 na respiratorjih, še poroča Tanjug.

Komentarjev 4
  • saegnosbird 00:02 14.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • MAVS 20:37 13.april 2020.

    Tako je treba postopat, zapret odgovorne, in tudi pri nas bi morali zapret vse tiste, ki se niso držali prepovedi potovanja in počitnikovanja v Italiji, zapret bi morali tudi tiste dohtarje, ki so okužili DSO - je, zaradi katerih je ...prikaži več pomrlo že 50 starostnikov, tudi metliški je med njimi. Če bi bilo to v Srbiji, bi že sedel v čuzi.

  • Mla Den 19:58 13.april 2020.

    Pri nas (seveda) za katastrofo v domovih starejših ni nihče kriv. Skrivajo podatke o številu umrlih v domovih, ali pa teh podatkov morda celo nimajo (kar je še slabše).