Svet
143680 ogledov

Mrtvo žensko pustili ležati na plaži, poleg nje so se igrali otroci

mrtva ženska na plaži 24sata
Mrtva ženska je več ur ležala na plaži, na pol pokrita z brisačami, preden jo je pogrebna služba odpeljala.

"Na plažo smo prišli okoli 10.30. Pet minut za tem so prišli reševalci. Gospa je ležala na boku. Dobro uro so jo oživljali, a žal neuspešno. Pokrili so jo z nečim modrim, ampak ne celo," je dogajanje na plaži v Vodicah na Hrvaškem za 24sata.hr opisala ena od kopalk. "Policija je prišla čez pol ure, morda še kasneje. Zdaj je ura 12.30 in ženska še vedno leži na plaži.

Policisti so po njenih besedah po prihodu v senci z nekom opravljali razgovor, medtem ko je ženska še naprej na pol pokrita ležala na plaži. "Katastrofa! Sonce pripeka, ona pa tako leži. Kar je najhuje, ljudje, ki so šele prišli na plažo, sploh ne vedo, da je mrtva. Poleg nje so postavili brisačo, igrajo se v plitvini," je dodala kopalka. Preminulo žensko naj bi tako pristojne službe s plaže odpeljale šele po približno treh urah. 

Kot navaja portal 24sata.hr, je običajni postopek, da v primeru, ko oživljanje ne uspe, zdravnik potrdi smrt in naredi zabeležko, na kar policija pozove pogrebno službo, da prevzame truplo pokojnika. Pogrebna služba nato odpelje truplo na najbližji oddelek patologije, da bi potrdili vzrok smrti. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 11
  • Boschtjan Zupanchich 08:16 09.julij 2023.

    Cepljena si je vsaj v miru odpočila , .... od strdkov , .... preden jo je krematorij nazaj pogrel . Cepivska Beda !!! ! !!!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:38 09.julij 2023.

    Vsaka vojna zmanjšuje kriterije pietete in nasploh niža moralne standarde..

  • Avatar Zala
    Zala 23:42 08.julij 2023.

    Kakor smrtno žrtev prometne nesreče odpeljejo takoj, tako bi lahko tudi gospo. Kaj pa domači, kje so bili oni ves ta čas?