Svet
13 ogledov

Mubarak doživel srčno kap

hosni mubarak Reuters
Dolgoletnega predsednika Egipta Hosnija Mubaraka je včeraj zvečer zadela kap. Po podatkih oblasti naj bi se odzival na zdravljenje in naj ne bi bil klinično mrtev.

Nekdanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, ki v bolnišnici v zaporu Tora v bližini Kaira prestaja dosmrtno zaporno kazen, je včeraj zadela kap, zaradi česar naj bi ga iz zapora premestili v bližnjo vojaško bolnišnico. 84-letnik naj bi bil v kritičnem stanju in so ga priklopili na respirator.

Nekateri mediji so poročali, da je Mubarak klinično mrtev, kar pa oblasti zanikajo. Trdijo, da se Mubarak odziva na zdravljenje.

Nedavno obsojen na dosmrtno ječo

Mubaraka je sodišče na začetku junija spoznalo za odgovornega za smrt okoli 850 protirežimskih protestnikov med protesti februarja lani in ga obsodilo na dosmrtni zapor. Po obsodbi so ga odpeljali v bolnišnico v zaporu Tora v bližini egiptovske prestolnice. Ob tem naj bi se čustveno zlomil in naj bi od takrat trpel za akutno depresijo. Poleg tega je zelo slabega zdravja in mu je že večkrat zastalo srce, izgublja zavest in ima težave z dihanjem.

Komentarjev 1
  • bubu26 06:42 20.junij 2012.

    vrjetn mu v mislih prihajajo "obiskat" vsi ljudje, ki so bili ubiti med revolucijo in tudi še prej pod njegovo oblastjo...