Svet
8 ogledov

Mubarak odklanja hrano

Mubarak je v slabem zdravstvenem stanju. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Mubarak je depresiven, shujšan in odklanja hrano. Kritiki: želi se le izognti sojenju, predvidenemu za prihodnji teden.

Nekdanji egiptovski predsednik Hosni Mubarak je šibkega zdravja in odklanja hrano, poroča egiptovska nacionalna tiskovna agencija MENA. Namestnik zdravstvenega ministra Abdel Hamid Abaza je povedal, da trpi za depresijo, vendar je njegovo zdravstveno stanje stabilno. "Popolnoma odklanja hrano in spije le nekaj soka, zato je shujšal in je šibak," je dejal za agencijo.

Kritiki vidijo njegovo zdravstveno stanje kot poskus, da bi se izognil sojenju, predvidenemu za prihodnji teden. Obtožnica ga bremeni korupcije in naročila poboja civilistov v februarskih protestih, v katerih je umrlo več kot 840 ljudi.

Zadnje od številnih poročil o njegovem zdravstvenem stanju govori o tem, da bodo zdravniki v prihodnjih urah odločili, ali bodo začeli z umetnim hranjenjem, je povedal Asem Azam, namestnik vodje bolnišnice v Šarm el Šejku, kjer je Mubarak nastanjen od svojega padca z oblasti februarja letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.