Svet
4 ogledov

Mubarak: Opral bom svoje ime

Mubarak je z družino vse od februarja v hišnem priporz v letovišču Šarm el Šejk, Žurnal24 main
Po dveh mesecih medijskega molka se je oglasil nekdanji egiptovski predsednik Hosni Mubarak, ki zanika vse obtožbe glede domnevne korupcije.

"Uporabil bom vse pravne možnosti za zaščito svojega ugleda in ugleda svoje družine doma in v tujini," je v izjavi, ki jo je predvajala televizija Al Arabija, dejal Hosni Mubarak. Še vedno je prizadet zaradi neutemeljenih obtožb, s katerimi želijo škoditi njegovemu ugledu, integriteti, vojaški in politični karieri. Mubarak je dejal, da bodo laži, ki so jih natrosili domači in tuji mediji, razkrite.

Mubarak je egiptovskemu državnemu tožilstvu poslal dokumentacijo, za katero je prepričan, da bo pokazala, da nima nepremičnin v tujini in denarja na tujih računih. Podatki z bančnih računov njegovih dveh sinov Alaa in Gamala naj bi prav tako ovrgli obtožbe o domnevnih nelegalnih poslih in koruptivnih dejanjih. Mubarak vztraja, da ima sredstva in bančne račune odprte le pri eni egiptovski banki.

Egiptovsko državno tožilstvo je sporočilo, da želijo Mubaraka zaslišati v povezavi s pobijanjem protestnikov in poneverbe javnih sredstev. Poleg Mubaraka bi radi zaslišali tudi njegova sinova Gamala in Alaa. Z državnega tožilstva so še sporočili, da zadnje Mubarakove izjave ne bodo vplivale na potek preiskave.

Protestniki, več deset tisoč se jih je včeraj zbralo v središču Kaira, so zahtevali temeljito preiskavo o izvoru in nahajanju Mubarakovega bogastva. Prepričani so namreč, da si je Mubarak skupaj s svojimi najbližjimi sodelavci nagrabil veliko premoženje in ga prenesel iz države, za kar bi moral odgovarjati pred sodiščem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.