Svet
7 ogledov

Muc lastnici rešil življenje le nekaj ur po posvojitvi

maček Shutterstock
Američanka in njen sin sta se nekega dne na lepem odločila, da posvojita mačko. Po ogledu malih živali sta domov prinesla kar dva nova ljubljenčka. Eden od njiju ju je že kmalu poplačal za dobroto – lastnici je rešil življenje.

Američanka Amy Jung ima hudo sladkorno bolezen. Zvečer tistega dne, ko sta s sinom domov prinesla dva nova prebivalca svojega gospodinjstva, sta se odpravila zgodaj spat. Sin v svojo sobo, Amy v svojo. Amy pa je zaradi pomanjkanja insulina že kmalu doživela hud napad, a hkrati izgubila zavest. Takrat je v akcijo po pisanju Green Bay Press Gazette skočil muc, ki je šele pred nekaj urami prišel v novo stanovanje.

Muc je poskušal svojo novo lastnico zbuditi, ker pa mu očitno ni takoj uspelo, je po pisanju spletnega časnika uporabil tudi svoje kremplje, se z njimi lotil še Amyjinega obraza in jo končno spravil toliko k zavesti, da je lahko začela klicati svojega sina. Ker je ta očitno ni slišal, je muc stekel še v njegovo sobo in zbudil tudi njega. Tako je sin lahko poklical zdravniško pomoč.

Muc uvrščen med živali, ki pomagajo

Tudi zdravnik se je po navedbah Green Bay Press Gazette strinjal, da je muc Amy rešil življenje. Tako so njenega novega muca uvrstili na seznam živali, ki so ljudem pomagale ali jim rešile življenje. Na seznamih sicer prevladujejo psi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.