Svet
1294 ogledov

Musk v množična odpuščanja. Poglej, kakšen bo način.

Elon Musk Profimedia
Danes bodo pisarne Twitterja zaprte.

Zaposleni v podjetju Twitter, ki ga je minuli teden po zaključenem 41-milijardnem poslu prevzel ameriški milijarder Elon Musk, naj bi danes po elektronski pošti prejeli obvestilo o svoji usodi pri podjetju. Podjetje je potezo v elektronskem sporočilu, v katerem je napovedalo načrtovano zmanjšanje števila zaposlenih, utemeljilo z besedami, da je "žal nujna za zagotovitev uspeha podjetja v prihodnje".

"V petek bomo začeli težak proces zmanjševanja števila zaposlenih po vsem svetu," je Twitter v četrtek sporočil svojim zaposlenim v elektronski okrožnici, ki je pricurljala v ameriške medije.

Gre še za en ukrep, ki ga milijarder želi izvesti, saj je že zamenjal vodstvo in napovedal spremembo načina verifikacije, v skladu s katerim bo za modro kljukico ob imenu uporabnikov potrebno plačati osem dolarjev mesečno. Še včeraj je Musk tvitnil, da je na Twitterju "še mnogo prostora za izboljšave".

Predvidoma bo odpuščenih približno polovica zaposlenih

Vsi zaposleni bodo danes do 9. ure po lokalnem oziroma do 16. ure po srednjeevropskem času prejeli elektronsko sporočilo z naslovom "Vaša vloga na Twitterju", piše v okrožnici. Tisti, ki bodo izgubili službo, bodo obvestilo prejeli na svoj osebni e-poštni naslov, medtem ko bodo tisti, na katerih delo to ne bo vplivalo, obvestilo prejeli prek svojega e-poštnega naslova na Twitterju.

Po poročanju časopisa Washington Post namerava Musk, ki je družbeno omrežje prejšnji teden kupil za okoli 44 milijard dolarjev, odpustiti približno polovico od 7500 zaposlenih.

Pisarne Twitterja bodo danes ostale zaprte, vse kartice za dostop pa bodo deaktivirali. Verjetno gre za previdnostni ukrep, s katerim želijo preprečiti morebitne proteste odpuščenih.

dezurni@styria-media.si

Elon Musk Svet Musk po prevzemu Twitterja napovedal plačevanje
Komentarjev 1
  • Ender3 16:13 04.november 2022.

    Musk napravi malo reda tam, kjer drugi ne morejo.