Svet
558 ogledov

Musk uporabnikom omrežja X po novem zaračuna to

logotip twitter oziroma x Profimedia
Družbeno omrežje X, pred tem znano kot Twitter, namerava uporabnikom začeti računati za tvitanje.

Podjetje, na čelu katerega je Elon Musk, od novih uporabnikov na Novi Zelandiji in Filipinih zahteva, da plačajo en dolar na leto, da lahko dostopajo do ključnih funkcij platforme. To vključuje možnost objavljanja tvitov, retvitanja, všečkanja objav in odgovarjanja na objave. 

Kdor se bo odločil, da ne želi plačati zahtevane vsote, bo lahko samo bral objave, gledal video posnetke in sledil uporabnikom. Novi računi bodo morali potrditi svojo telefonsko številko. To naj ne bi bilo potrebno za tiste profile, ki bodo namenjeni samo branju, piše BBC. 

Elon Musk | Avtor: Profimedia Profimedia
Za to potezo so se odločili, ker želijo zmanjšati možnost manipuliranja s platformo in zmanjšati dejavnosti različnih botov. Musk je prejšnji mesec namignil, da bodo slej ko prej morali vsi uporabniki platforme plačati za dostop do vsebin. 

Uporabniki storitve X Premium že sedaj plačujejo za uporabo platforme. V ZDA uporaba X Premium stane osem dolarjev na mesec. Uporabnik lahko tako objavlja daljše objave in poveča svojo vidnost na družbenem omrežju. 

Od kar je podjetje v Muskovi lasti se soočajo z upadom prihodkom. Eno od tveganj, ki jih prinaša plačljivi model, je upad števila uporabnikov, kar lahko vpliva na prihodke iz oglaševanja. 

Sicer pa se družbeno omrežje sooča tudi z drugimi težavami. Evropska unija je uvedla preiskavo zaradi morebitnega širjenja teroristične in nasilne vsebine ter sovražnega govora. Avstralija je podjetje oglobila zaradi nesodelovanja pri preiskavi praks proti zlorabi otrok.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 21:39 18.oktober 2023.

    To je dokončni zaton Twitterja! Nobene škode! Nobeden ga ne bo pogrešal!

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:25 18.oktober 2023.

    Nikoli dost denarja,tile tipi so ornk bolani,ko naši politiki