Svet
39 ogledov

Muslimanki Ahmad se je letalska družba United Airlines končno opravičila

Tahera Ahmad Profimedias
Mlada Muslimanka Tahera Ahmad na poletu z ameriško letalsko družbo United Airlines niso želeli izročiti zaprte pločevinke dietne Coca Cole. Razlog: muslimanka bi lahko pločevinko uporabila kot orožje.

Na poletu z ameriško letalsko družbo si je muslimanka Tahera Ahmad zaželela pločevinko dietne Coca Cole. Kot je navada na dolgih poletih ji je stevardesa prinesla brezplačno pijačo, a je bila pločevinka dietne Coca Cole že odprta. Ahmad, ki je imela glavo pokrito z ruto, je iz higienskih razlogov zahtevala zaprto pločevinko. Te ji stevardesa ni želela izročiti.

"Zaprtih pločevink potnikom ne smemo prinesti, tako da boste očitno ostali brez dietne Coca Cole,“ ji je stevardesa odvrnila, ob tem pa moškemu na mestu ob njej izročila zaprto pločevinko piva. Ahmad, zmedena nad tem, je stevardeso opozorila, da je potniku izročila zaprto pločevniko. "Hitro je potnikou vzela pločevinko in jo odprla in rekla: 'Veste lahko bi jo uporabili kot orožje,'“ je opisala doživeto Muslimanka na Facebooku.

 

I am sitting on a United airlines flight in the air 30,000ft above and I am in tears of humiliation from discrimination....

Posted by Tahera Ahmad on 29. maj 2015

 

Očitna diskriminacija, a pomoči od nikoder

Ko se je Ahmad zaradi očitne diskriminacije za pomoč obrnila na druge potnike, so ti le odmaknili pogled. Eden od potnikom pa naj bi celo agresivno zakričal, češ „ti, muslimanka, saj veš, da bi to uporabila kot orožje, tako, da bodi tiha.“ Tako je Ahmad utihnila in obraz zakrila z rokami. Zaradi nemočnosti je začela jokati.

Zgodbo je Ahmad zapisala in objavila na svojem Facebook zidu, deljena je bila skoraj 10.000 krat in v 282 komentarjih so ji ljudje izrazili podporo. Podjetje United Airlines se je na njeno pritožbo odzvalo z zagotovili, da so potnici poskušali ustreči z drugimi pijačami in je bil incident s pločevinko le nesporazum med Ahmadovo in stevardeso. Na opravičilo je morala Ahmad počakati kar nekaj dni. Medtem so o njenem primeru razpravljali že na CNN, Al Jazeeri, New York Times in drugih večjih medijih.

"Naše podjetje ne sprejema nobene oblike diskriminacije strank in delavcev,“ je sedaj v izjavi zapisal predstavnik United Airlines Charles Hobart. Stevardeso pa so premestili na drugo delavno mesto, „kjer nima več stika s strankami,“ je zagotovil Hobart.

Komentarjev 1
  • maresem 19:36 04.junij 2015.

    A je kaj čudnega, če j estevardesa tako reagirala? Nič. Ve se zakaj.