Svet
5 ogledov

Muslimanski resničnostni šov

Zmagovalec resničnostnega šova Mohamed Asiraf Ridzuan. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Verski resničnostni šov je v Maleziji postal najbolj gledan program, kar ga je kdaj oddajala plačljiva televizija Astro Islamic. Razmišljajo že o širitvi v druge države.

Za nagrado iPhone in Meka
Zmagovalec resničnostnega šova Mohamed Asiraf Ridzuan je za nagrado dobil službo voditelja molitve v prestižni mošeji v Kuala Lumpurju, all inclusive romanje v Meko, pa tudi bolj posvetne dobrine: avto, iPhone, prenosni računalnik in pet tisoč evrov gotovine.

Morali so klati
Deset udeležencev je moralo v prvi majski epizodi izvesti islamske obrede pokopa dveh trupel, ki ju več tednov nihče ni prevzel v mrtvašnici.

V naslednjih tednih so morali svetovati neporočenim ženskam, ki so zanosile, in najstnikom, ki so jih islamske oblasti prijele zaradi suma, da so spolno občevali, ter parom, ki so razmišljali o ločitvi.

V eni od epizod pa so morali po poročanju Jakarta Posta skladno z islamskimi pravili zaklati piščance in koze. V finalni oddaji pa sta finalista odgovarjala na teološka vprašanja in recitirala verze iz Korana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.