Svet
7 ogledov

Mussomeli:"Mislim, da je to dobro za ZDA in za svet"

 Vinko Gorenak in veleposlanik ZDA Joseph Mussomeli Saša Despot
Ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli je davi v Ljubljani po objavi rezultatov ameriških predsedniških volitev izrazil "olajšanje", da je zmagal sedanji predsednik Barack Obama. "Mislim, da je to dobra stvar za ZDA in za svet," je dejal.

"Kot sem pogosto rekel, bi bil dober vsak kandidat. Oba sta sposobna človeka, oba sta imela v ospredju ZDA, vendar pa ima Obama izkušnje in v njegovem drugem mandatu pričakujem še boljše stvari," je dejal Mussomeli.

Nad rezultatom ni presenečen. "Stavil sem, da bo dobil 301 elektorski glas, tako da še nisem dobil stave," se je pošalil v pričakovanju končnega izida.

Prepričan je, da se bodo dobri odnosi med Slovenijo in ZDA nadaljevali. "Ne glede na to, kdo bi zmagal, bi odnosi ostali zelo dobri. Je pa dobro glede zmage Obame, da pozna Slovenijo in probleme v tej regiji ter ga zato ne bo treba na novo izobraževati, kar bi bilo treba novega predsednika."

Večjih sprememb po volitvah ne pričakuje. "Sicer vedno obstaja nevarnost drugega mandata, ko predsedniki nimajo enake ostrine in energije. Vendar pa mislim, da bo tokrat drugače," je še dejal ameriški veleposlanik v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.