Svet
16 ogledov

Na črnih skrinjicah vsi podatki

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Preiskovalci letalske nesreče airbusa A330, ki je junija 2009 strmoglavil v Atlantski ocean, so sporočili, da so se v obeh črnih skrinjicah ohranili vsi podatki o letu.

Ohranjeni podatki, ki so jih preiskovalci francoske agencije za preiskavo letalskih nesreč (BEA) po čiščenju in sušenju spominskih kartic prenesli prejšnji teden, vsebujejo tehnične podatke o letu in zadnji dve uri pogovorov v pilotski kabini, poroča agencija Reuters.  

Podatke bodo preiskovalci zdaj podrobno preučili, preiskava naj bi trajala nekaj tednov. Zdaj naj bi tudi lažje razvozlali skrivnostno nesrečo airbusa A330, ki je 1. junija 2009 strmoglavil sredi Atlantskega oceana, v nesreči pa je umrlo vseh 228 potnikov in članov posadke.

"Preiskava bo trajala nekaj tednov, za tem bomo napisali vmesno poročilo, ki ga bomo objavili poleti," so preiskovalci BEA zapisali v izjavi.

Kljub velikim prizadevanjem so preiskovalci večino razbitin letala in tudi trupel ponesrečencev odkrili aprila 2011 slabe štiri kilometre pod vodno gladino, preiskava pa doslej ni uspela odkriti vzroka nesreče.

Preiskovalci domnevajo, da so se pokvarili senzorji za merjenje hitrosti v času, ko je letalo priletelo v hudo nevihto nad Atlantikom. Ta podatek so dobili avtomatično od računalnika, preden je letalo strmoglavilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.