Svet
11 ogledov

Na dan spije tri steklenice vina

Žurnal24 main
Britanka Amy Lewis je popolnoma zasvojena z alkoholom, saj mora na dan spiti kar tri steklenice vina. Zdravniki so ji rekli, da so njena jetra videti kot tista pri 30-letniku.

17-letna Lewisova bo tako morala na presaditev jeter, če ne bo takoj nehala piti alkohola. Brez njega ne more biti že od 12 leta starosti, ko je spila prvi kozarec vina, nato pa je bilo iz dneva v dan slabše. Trikrat je morala na izpiranje želodca.

"Vem, da me to ubija, ampak enostavno ne morem prenehati piti. Najprej sem pila ob koncih tednov, zdaj pa sem alkoholičarka. Zavedam se, da me pijača lahko ubije, ampak jaz še naprej pijem," pravi Amy, ki je pustila šolo in zdaj brez izobrazbe dela v restavraciji s hitro prehrano.

Dekle na teden za pijačo porabi okoli 218 evrov. Pravi, da ima zaradi pijače zelo slab spomin in da se vsakič, ko se napije, ne spominja, kaj se je tisti večer dogajalo. Njeni starši, ki so se ločili, ji poskušajo pomagati, a brez uspeha.

Zaradi svoje slabe navade je 17-letna Britanka že večkrat obiskala svetovalnice za odvajanje od alkohola. Potem ko je zaradi vinjenosti napadla policista in profesorico, se je preselila k teti.

Posledice čezmernega pitja alkohola so pri njej vse bolj grozljive. Poleg tega, da ji grozi okvara jeter, so ji začeli izpadati lasje, občasno pa dobiva tudi napade panike.

"Sama sebi se gnusim zaradi tega, ampak to ni dovolj, da bi nehala piti. Včasih se sredi noči prebudim in se začnem tresti. Tako lepa punčka sem bila, zdaj pa sem vse uničila," še pravi Amy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.