Svet
4 ogledov

Na delu "angel smrti"?

cepljenje, injekcija Žurnal24 main
Po treh nepojasnjenih smrtih v bolnišnici v Veliki Britaniji policija preiskuje, ali je na delu "angel smrti".

V bolnišnici v Stockportu so zaradi zastrupljene fiziološke raztopine umrli 44-letna mati dveh otrok Tracey Arden, 71-letni in 84-letni moški. Policija zadevo preiskuje, v bolnišnici pa zaradi dogodkov zaenkrat niso suspendirali še nikogar.

Dosedanja preiskava je pokazala, da naj bi bil inzulin vbrizgan v posode s fiziološko raztopino, ki so jih uporabljali na najmanj dveh oddelkih v bolnišnici.

Vse tri primere obravnavajo kot nepojasnjene smrti, točen vzrok pa bo znan konec prihajajočega tedna.

"Šlo je na bolje"

Štiriinštiridesetletnica se je zdravila zaradi multiple skleroze. Na redno terapijo v bolnišnico je prišla 7. julija. Na dan smrti so bili pri njej člani njene družine, njeno stanje pa se je po njihovih besedah vidno popravljalo. "Popoldne sta jo obiskala oče in mati. Ko sta odhajala, je bila videti dobro," je povedal njen brat. "Kmalu po odhodu so ju poklicali iz bolnišnice in jima povedali, da se je njeno stanje močno poslabšalo ter da naj se vrneta. Do njunega prihoda je že umrla."

Okrepili varnost

V bolnišnici so že ukrepali in poostrili nadzor, da bi tako zavarovali paciente, ki so pri njih na zdravljenju. Vse, ki vstopajo v bolnišnico, pregledajo. Policija izprašuje tako zaposlene kot tudi obiskovalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.