Svet
17 ogledov

Na dnu oceana bo iskal bin Ladna

Osama bin Laden EPA
Ameriški iskalec zakladov Bill Warren trdi, da ima natančno lokacijo, kamor so pred letom dni z letalonosilke v morje odvrgli truplo Osame bin Ladna. Nekdaj prvega terorista sveta namerava najti in tako potrditi, da ga je ameriška vojska res ubila.

Šestdesetletni Bill Warren je izkušen iskalec zakladov, v svoji karieri naj bi odkril že več kot 200 ladijskih razbitin. A zdaj je morda pred izzivom življenja, saj želi najti neizpodbiten dokaz, da je Osama bin Laden mrtev – njegovo truplo.

Warren trdi, da je po zaslugi vira iz Pentagona, ki mu je posredoval satelitske podatke, uspel locirati mesto v Indijskem oceanu, kamor so odvrgli obteženo truplo. Po njegovih besedah je lokacija okoli 320 kilometrov zahodno od indijskega mesta Surat.

Junija namerava Warren začeti ekspedicijo iskanja trupla, ki je po njegovem zavito v platno, ostalo na morskem dnu in se ni premaknilo z lokacije. O vzgibih za iskanje šivanke v velikanskem kupu sena pa pravi, da preprosto ne verjame ameriški administraciji in uradni razlagi o tem, kako so se znebili bin Ladna. "To počnem kot domoljubni Američan in ker čutim, da predsednik Obama javnosti ni dal dovolj trdnega dokaza," pravi. Za svoj podvig sicer potrebuje 200 tisoč dolarjev sredstev.

Osamo bin Ladna so ameriški specialci iz enote tjulnjev izsledili in ubili v drzni akciji prvega maja lani na utrjenem posestvu v Abotabadu v Pakistanu. Do njega so se dokopali tako, da so prišli na sled njegovemu kurirju. Dvanajst ur kasneje naj bi njegovo truplo po skromnem ritualu v skladu z muslimansko tradicijo že odvrgli z letalonosilke Carl Vinson. Natančnega mesta pokopa niso želeli izdati, da ne bi mesto postalo romarski kraj za njegove privržence.

Komentarjev 3
  • nostradamus 07:14 05.maj 2012.

    truplo osame prav gotovo ni koncalo na dnu oceana to je bilo za ljudske mnozice kje so ga resnicno pokopali verjetno se nadaljnih 50 let ne bomo vedeli

  • Genius 17:36 04.maj 2012.

    Že zdavnaj so ga prebavile morske živali, mater, ta model ni resen.

  • erikkk 16:04 04.maj 2012.

    ne vrjamem da bo še kaj od njega našel ... vrjetno že popolnoma razpadel