Svet
10024 ogledov

Na domačem pokopališču zakopal najmanj 14 oseb

Pokopališče Epa
Na skrivnem pokopališču pri domu nekdanjega policista našli ostanke najmanj 14 ljudi.

Na skrivnem pokopališču na domu nekdanjega policista v El Salvadorju so policisti našli ostanke najmanj 14 ljudi. Oblasti verjamejo, da je na posestvu lahko zakopanih do 40 ljudi, pri čemer je večina žensk, poroča SkyNews.

Policisti so do odkritja prišli, ko je bil v začetku maja nekdanji policist Osario Chavez aretiran in obtožen umorov 57-letnice in njene 26-letne hčerke. 51-letnik, ki je že bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj zoper spolno integriteto, je umor priznal. Po pridržanju so preiskali njegovo domovanje v Chalchuapi - 80 kilometrov severozahodno od prestolnice San Salvador - in območje okoli njega, kjer so našli posmrtne ostanke.

Nekateri med njimi so pokopani že več kot dve leti, je sporočila lokalna policija. Pravosodni minister Gustavo Villatoro je dejal, da glede na globino pokopa sklepajo, da je pri pokopih sodelovalo več oseb. Vsaj proti 10 ljudem, za katere sumijo, da so Chavezu pomagali, je bila vložena obtožnica.

Direktor policije El Salvadorja Mauricio Arriaza Chicas je dejal, da je bil Osorio Chavez leta 2005 odpuščen in da morda že desetletje ubija ljudi. Dodal je: "Povedal nam je, da je na družbenih omrežjih našel žrtve, jih poiskal ter zvabil.''

Medtem so se družine pogrešanih, ki mislijo, da so morda našli njihove sorodnike, zbrale na mejah posestva, ki so ga policisti omejili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.