Svet
1378 ogledov

Na domu Clintonovih in Obame odkrili bombo

bill clinton Youtube
Urada Hillary Clinton in bivšega ameriškega predsednika Baracka Obame sta danes prejela pisemski pošiljki z eksplozivom, poroča časnik New York Times. Šlo naj bi za podobno pošiljko, kot jo je v ponedeljek prejel ameriški milijarder in filantrop George Soros.

Pošiljko z eksplozivno vsebino je danes zjutraj prestregel tehnik, ki preverja prejeto pošto za urad nekdanje demokratske kandidatke za predsedniški položaj Hillary Clinton. Zatem so odkrili podobno napravo, ki je bila naslovljena na Obamo.

New York Times ob sklicevanju na neimenovanega uradnika navaja, da gre za podobni pošiljki, kakršna je bila naslovljena na Sorosevo rezidenco v Bedfordu v zvezni državi New York.

Ta naprava je bila sestavljena iz približno 15 centimetrov dolge cevi, napolnjene z eksplozivnim prahom. To bombo so pirotehniki uničili.

Kaj naj bi bilo v ozadju te pošiljke, policija še ugotavlja. Zaenkrat za to ni še nihče prevzel odgovornosti, še navaja ameriški časnik.

Soros je priljubljena tarča desničarskih skupin tako v vzhodni Evropi kot v ZDA. V njegovi rodni Madžarski je tudi deležen negativne medijske kampanje s strani vlade pod vodstvom Viktorja Orbana.

Soros se je rodil na Madžarskem leta 1930. Preživel je holokavst in nato emigriral v ZDA, kjer je obogatel s hedge skladom. Sedaj se ukvarja s filantropijo in je politično dejaven. V ZDA redno finančno podpira kandidate demokratske stranke in druge napredne projekte. V svojo fundacijo Odprta družba je doslej vložil najmanj 18 milijard ameriških dolarjev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • micheal64 21:02 25.oktober 2018.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilno podjetje, s katerim lahko dobite hitro posojilo, vsem zaupnim strankam nudimo vse vrste posojil z obrestno mero 3%, se obrnite na nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam sporočilo Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za ...prikaži več posojilo in ga vrnite. Polno ime ................. Država .................. Zahtevani znesek ...................... Trajanje ..........................

  • Majazmaja 16:56 24.oktober 2018.

    Bomobo so odkrili? Kaj pa je to BOMOBA?

  • Avatar olor
    olor 16:34 24.oktober 2018.

    Vsaj naslove lektorirajte prosim.