Svet
22050 ogledov

Na domu "stroja za splav" strašljivo odkritje

Ginekolog ginekologinja splav Profimedia
Pokojni nekdanji zdravnik je imel doma zbirko.

Na domu pokojnega zdravnika v ameriški zvezni državi Illinois so v četrtek našli več kot 2200 ostankov fetusov.

Odvetnik družine pokojnega zdravnika za splave Ulricha Klopferja, ki je umrl 3. septembra, je med urejanjem njegovih osebnih stvari na njegovem domu odkril 2246 "medicinsko ohranjenih ostankov fetusov", so po poročanju STA sporočili iz šerifove pisarne v Will Countyju.

Preiskava dogodka je v teku, za zdaj pa ni dokazov, da bi na zdravnikovem posestvu, kjer so našli ostanke človeških plodov, izvajali kakršne koli zdravniške postopke, so še sporočili.

Klopfer je imel kliniko v kraju South Bend v državi Indiana, ki so jo zaprli, potem ko so mu leta 2016 začasno odvzeli zdravniško licenco. Klopferja so takrat obtožili, da oblastem ni prijavil splava, ki ga je opravil pri 13-letnem dekletu.

Klopfer je bil znan po ekspresnem opravljanju splavov. Leta 1978 je Chicago Sun Times poročal, kako s svojim kolegom zdravnikom Ming Kow Hahom dobesedno tekmujeta, kdo bo na tamkajšnji kliniki opravil več splavov. Medicinske so poročale, da sta zdravnika med drugim spraševala medicinsko osebje, koliko splavov je že opravil tekmec, nato pa sta storila vse, da bi ga čimprej dosegla in presegla, medtem ko so bolnišnične sobe po posegih dobesedno pokale po šivih.

"Ženske postanejo noseče, moški ne," je dejal med takratnim zaslišanjem pred odborom za izdajo zdravniške licence v Indiani. "Spoštovati moramo ženske, ki sprejmejo odločitev, za katero menijo, da je najboljša zanje. Jaz ne morem nikomur ukazovati. Jaz nisem tukaj, da bi komurkoli sodil," je dejal po poročanju ameriških medijev.

Kot še poročajo mediji v ZDA, so Klopferja sumili, da je opravil splav pri deklici, stari komaj 10 let, ki jo je posilil njen stric. Na dan je tudi prišlo, da Klopfer številnim ženskam med posegom sploh ni avtomatsko nudil anestetika, temveč da je sredstvo proti bolečinam dajal le tistim, ki so bile mlajše od 16 let, vse starejše pa so morale za to doplačati.

Ko je Klopfer leta 2015 izgubil licenco, je število splavov vzvezni državi Indiana, kjer je imeli kliniko, padlo kar za skoraj 50 odstotkov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.