Svet
50 ogledov

Na Dunaju se je skotil morski lev

Morski lev
1/2
ZOO Schönbrunn/Norbert Potensky Med letoma 1977 in 2019 se je populacija avstralskih morskih levov zmanjšala za 64 odstotkov.
V dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn so se konec tedna razveselili naraščaja. Potem ko so morali oktobra lani zaradi bolezni uspavati komaj štiri mesece starega morskega leva, se je v noči na soboto skotil še en mladiček.

Malega morskega leva je samica skotila po skoraj letu brejosti. Za zdaj spola še niso določili, saj se mladiček in samica zadržujeta v ogradi s plitko vodo, kjer se bo mladiček tudi naučil plavati. Po tednu dni pa bo že dovolj spreten na kopnem in v vodi, da se bo lahko pridružil ostali skupini morskih levov.

"Prvi dnevi po rojstvu so vedno kritični," je ob tem poudarila direktorica živalskega vrta Dagmar Schratter. Mladiček bo še šest do osem mesecev sesal materino mleko, nato pa se bo začel prehranjevati z ribami in bo s svojimi predstavami lahko navduševal obiskovalcev živalskega vrta, kot to počne njegov oče Comandante.

Morski lev je vrsta tjulnja, ki prihaja iz Južne Amerike. Prepoznaven je po gostem kožuhu in glasnem tuljenju v času parjenja. Je dober plavalec in odličen lovec pod vodo, saj se lahko spusti do 76 metrov globoko in pod površjem zdrži 15 minut.

Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 17:01 30.julij 2012.

    Kako se srčkan.