Svet
6994 ogledov

Na Dunaju ubit šef srbskega klana

Avstrijska policija EPA
V današnjem streljanju na Dunaju je šlo za obračun srbskih klanov, poročajo srbski mediji.

V središču Dunaja je okrog 13.30 prišlo do streljanja, v katerem je bila po prvih informacijah ena oseba ubita, ena pa močno poškodovana, je potrdila tamkajšnja policija. Močno poškodovani moški je medtem že izgubil bitko za življenje.

Že kmalu po streljanju je v medijih zaokrožila informacija, da naj bi poškodovani moški na tleh ponavljal besedo: "Brat ..."

Srbski portali poročajo, da sta ubita Vladimir Roganović in Stefan Vilotijević, v katera je bilo izstreljenih pet nabojev. Z mesta dogajanja sta pobegnila dva oborožena moška.

Policija je sprožila obsežno iskalno akcijo, po nekaterih informacijah sta strelca prijeta, a policija tega še ni potrdila. Že kmalu po streljanju so sicer izključili možnost terorizma.

Avstrijska policija Dunaj Svet Streljanje. En mrtev. Je streljal Srb?

Spor zaradi droge

Kot še poročajo srbski mediji, sta bila ubita moška vodja Kavaškega klana, ki je v sporu s Škaljarskim klanom; medsebojni umori so v zadnjih letih povzročili velike težave v Srbiji in Črni Gori.

Oba se ukvarjata s tihotapljenjem droge; do leta 2016 sta klana sodelovala, potem pa je prišlo do spora, ker je ena skupina drugi prevzela za 200 tisoč evrov vredno pošiljko kokaina. Za tem je prišlo do tako imenovane mafijske vojne, ki očitno še vedno poteka.

pištola ropar Slovenija Na pogojni kazni streljal v lokalu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:00 23.december 2018.

    Nobene škode

  • perhan63 09:56 22.december 2018.

    ma dva kriminalca manj

  • Janez_53 09:37 22.december 2018.

    Piscu članka: "medsebojni umori" ne povzročajo nikomur velikih težav, ampak je to neke vrste "naravna selekcija" med kriminalci, ki bi jo bilo treba vzpodbujati.