Svet
2689 ogledov

Nov strelski pohod v ZDA: Bilo je kot v filmih - ljudje so jokali in kričali

strelski napad Gilroy
1/3
Epa
Na festivalu česna v Gilroyju je prišlo do streljanja. Napadalec je mrtev.

Južno od mesta San Jose v Kaliforniji se je zgodil strelski napad na ljudi, ki so se udeležili priljubljenega festivala česna v mestu Gilroy. Po do zdaj zbranih podatkih so umrli trije ljudje, več kot deset je ranjenih. 

Policija je sporočila, da je napadalec mrtev. Preiskujejo tudi možnost, da sta bila napadalca dva. 

Udeleženka dogodka Evenny Reyes je dejala, da najprej niso vedeli, da nekdo strelja, saj jih je zvok spominjal na ognjemet. "Pokalo je približno pet minut, mogoče tri. Bilo je kot v filmih - vsi so jokali, ljudje so kričali," njene besede povzema Independent. 

Todd Jones je povedal, da je prav tako mislil, da gre za ognjemet. "A nato je postalo vse močnejše in hitrejše, slišati je bilo kot streljanje in takrat je ljudem postalo jasno, kaj se dogaja."

Pevec skupine Tin Man, ki je bila v času napada na odru, je videl moškega, za katerega se je zdelo, da nosi puško. Skupini se je uspelo skriti pod oder. Kot pravi, je slišal nekoga vprašati: "Zakaj to počneš?", na kar se je zaslišal odgovor: "Ker sem zelo jezen". 

Julissa Contreras je za NBC opisala napadalca, kot belca, starega nekaj čez 30 let, ki je imel pri sebi puško. Michael Paz je za San Francisco Chronicle dejal, da je strelec nosil zaščitni jopič in da je streljal vsepovprek. Glede na to, kako se je napadalec vedel, Paz sklepa, da se je na dejanje dobro pripravil. 

Do streljanja je prišlo zadnji dan tridnevnega festivala, ki ga obišče več kot sto tisoč ljubiteljev česna iz vse države.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.